четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    27515 прочитания

    Вижте какво мислят за провала успешни предприемачи

    „Понякога разбираш живота, когато се проваляш” - основателят на TED Ричард Саул
    12 септември 2014, 09:29 a+ a- a

    Провалът е нещо, с което се е сблъсквал всеки успял човек. Нещо, което е неизбежно, за да растеш и вървиш напред. Но често забравяме за това и проваляйки се, решаваме бързо да се откажем.

    Вижте какво мислят за провала успешни предприемачи:

    1. „Всеки провал съдържа семената за твоя бъдещ успех”  - съоснователят на Microsoft Пол Алън в интервю за Newsweek.

    2. „Научих, че няма значение колко пъти си се провалил. Важното е да се справиш веднъж. Опитвах да продавам мляко на прах. Бил съм идиот много пъти, но се поучих от всички тях“ - предприемачът Марк Кубан в интервю за Smart Business.

    3. „Хубаво е да празнуваме успехите си, но е много по-важно да вземаме под внимание уроците от провалите си“ - думи на основателя на Microsoft Бил Гейтс.  

    4. „Истинските предприемачи се провалят - отново, и отново, и отново. Трябва да опитваш много различни неща, да упорстваш, да не се отказваш и опитваш отново“ - думи на  Джими Уейлс, създател на Wikipedia, по време на Accelerate Conference  2013.

    5. Денят е интересен, когато има нещо, което движи стрелката близо до разбирането на живота. А понякога разбираш живота, когато се проваляш” - основателят на TED Ричард Саул Уърман в интервю за Economy.bg.

    6. Успехът е най-често постиган от тези, които не знаят, че провалът е неизбежен“ - думи на популярната модна дизайнерка Коко Шанел.

    7. „Ако не си готов да се провалиш, никога няма да измислиш нещо оригинално“ - част от лекция на експерта по творчество Кен Робинсън в рамките на TED.

    8. „Пътят към успеха минава през удвояване на грешките” - думи на създателя на IBM Томас Дж. Уотсън.

    9. „Провалът е част от процеса на успех. Хората, които избягват провала, избягват и успеха“ - думи на американския инвеститор, бизнесмен и автор Робър Кийосаки.

    10. „Успехът не е еднопосочна дестинация и провалът идва тогава, когато решим, че сме достигнали крайната точка и спрем да опитваме. Облягаме се удобно назад и спираме да правим всичко, благодарение на което сме успели. И не след дълго тръгваме надолу“ - цитат от лекция на предприемача Ричард Джон в рамките на TED.

    11. Можеш да превърнеш провала в успех, като промениш възприятието си за него. Провалът може да се превърне във възможност да се поучиш от грешките си, след като си дадеш сметка за тях и се опиташ да не ги повтаряш. И ако успееш да постигнеш това, то тогава провалът вече не е провал, а успех” - предприемачът Райън Блеър в интервю за Economy.bg.

    12. „Няма такова нещо като провал. Провал е когато животът се опитва да те насочи от един към друг път“ - цитат от реч на Опра Уинфри на церемония по дипломиране в Harvard.

    13. „Провалът не е забавен, той може да бъде ужасен. Но ще сбъркате, ако изживеете живота си прекалено предпазливо, страхувайки се от него“ - цитат от реч на британската писателка Джей Кей Роулинг на церемония по дипломиране в Harvard.

    14. Не позволявайте на страха да ви спре.  Бъдете готови да се провалите, позволете си да се провалите. Какво е успехът без борба?“ - Чарли Дей, актьор и сценарист, към дипломантите в Merrimack College.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 39 секунди
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 1 час
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 6 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 7 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 8 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 24 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“